Olemme aloitelleet kuvataidekouluryhmien 5 (11-12v) ja 7 (13-15v) kanssa kierrätystaideprojekteja. Perimmäisenä ajatuksena on hyödyntää kierrätysmateriaaleja taiteen tekemisessä ja keksiä uusia käyttötarkoituksia esineille, jotka jonkun mielestä ovat "roskaa" tai muuten alkuperäisessä tarkoituksessaan käyttökelvotonta tavaraa. Esimerkiksi rikkoutuneita koruja, jämänauhoja tai naruja, lankakerien loppuja, kiderylläreitä, vanhoja vöitä, palapelinpaloja, nappeja, nauhoja, tyhjiä lankarullia, cd-levyjä jne. Vain mielikuvitus on rajana sille, mitä voi jatkojalostaa taiteessa. Tätä sälää löytyy jokaisen kotoa ja monet ovatkin hyvillään, kun pääsevät eroon tällaisesta "roinasta" ja saavat lahjoittaa sen hyötykäyttöön. Vinkki myös kotiväelle, tällaista tavaraa voi oppilaiden mukana laittaa tulemaan kuviskoululle. On hienoa nähdä, miten lasten ja nuorten mielikuvitus saa vallan ja kierrätysmateriaalista alkaa muotoutua jotakin uutta ja hienoa!

Ensimmäinen työ, jossa käytettiin sekä luonnonmateriaaleja, että kierrätysmateriaaleja oli mobilet. Mobilen pohjana käytettiin mm. majavan järsimiä ja muuten vain mielenkiintoisen muotoisia keppejä ja oksia. Kierrätysmateriaaleina oli vanhoja hiussolkia, koruja ja korun osia, avaimia, palapelinpaloja yms. 

Alla joitakin vitosryhmän mobileita. Myös kuvat ovat oppilaiden itse ottamia. Kukin sai itse harjoitella oman mobilensa kuvaamista taustaa vasten. Joskin loisteputkivalaistus ja talvi-illan hämäryys ulkosalla toivat omat haasteensa kuvaamiseen.

IMG_0711.jpg

 

IMG_0726.jpg

 

IMG_0760.jpg

 

IMG_0742.jpg

 

ps. tänä keväänä Vinnarin koululla on huhtikuussa opiston näyttely, jossa mm. mobilet on nähtävillä. Tästä infoa myöhemmin!